Uitgaan voor jongeren

Op 18 april 2024 vond de dialoogsessie uitgaan voor jongeren plaats op het Notre Dame College. Hierin gingen jongeren in gesprek met de gemeente en horecapartijen om het nachtleven in Nijmegen voor jongeren onder de 18 veilig, inclusief en toegankelijk te maken.

Deze dialoog gaf een vervolg aan het eerdere thema mentaal welzijn, waarin jongeren aan gaven te weinig plekken te hebben om elkaar buiten school te ontmoeten en uit te gaan. Na een succesvol jongerenfeest op 11 november 2023 in de Lindenberg willen de jongeren door.  Voor de gemeente Nijmegen is het belangrijk dat jongeren zelf een actieve rol krijgen in het verduurzamen van het uitgaansleven voor deze doelgroep, mede gericht op talentontwikkeling.

Hiertoe heeft de gemeente een aantal hulpvragen geformuleerd die tijdens de dialoogsessie aan de jongeren zijn voorgelegd. In dit verslag staan de antwoorden die de aanwezige jongeren hierop gaven, aangevuld met de gesprekken die hierover eerder in het traject met jongeren zijn gevoerd. Per vraag is een advies geformuleerd naar de gemeente, het schoolbestuur, het jongerenwerk of horeca partijen.

← Terug naar actueel